Wired"e göre 2007

Wired dergisi kendi görüşüne göre 2007 senesi için tahminler yapmış, tahminlerin özeti ise şöyle:

1. Google"ın hisse senedi değeri 1000 doları bulacakmış. (abartılmış bence, şu an 500"ün biraz üstünde, işte 500"ün altına indiği an web2.0 balonunun patlama sinyali verilecek:),
2. İnternetin trafiği ikiye katlancak, bunun nerde ise yarısı P2P paylaşım ve Skype video sayesinde. (Bu P2P"yi kontrol altına almanın bir yolunu bulamayacaklar mi acaba, bir şekilde yasallaştıracaklar bence P2P dosya paylaşımını.)
3. BitTorrent TiVo"da olacak. Burda internet videosunun televizyon ve ev sinemalarına gelmesini kast etmişler sanırım.
4. Spam iki katına çıkacakmış, bir de "umurumuzda değil çünkü hepimiz, özellikle iş yerinde messenger gibi anında mesajlaşma kullanıyoruz" demişler. Ne alakaysa artık.
5. SecondLife gerçekleşecek, çok popüler sanal dünya oyunu olan SecondLife"in günlük hahatımızda yeri büyüyecekmiş. (Bu tahmine pek katılasım gelmedi, sonuçta sanal hayat yaşayanlar internetin ilk çıktığı günlerden itibaren var. Tamam sayı artıyor ama normal hayat yaşayanların da sayısı azalıyor değil.)
6. 2007 laptop senesi olacakmış, satılan bilgisayarların yarısının laptop olacağı onların da %20sini Apple laptopları oluşturacağını bekliyorlar.
7. Basın web"e taşınacak, çoğu dergi ve gazetenin klasik baskı tarzından vaz geçip web"de yayın yapmaya başlayacağını bekliyorlar. (2007 biraz erken bence.)
8. Yahoo"nun CEO"su Terry Semel görevinden ayrılacakmış.(Hayırlısı artık:)
9. HD-DVD kesin zafer çalacak ve BlueRay vs HD DVD şavaşı sona erecek. BlueRay"e desteğinden dolayı geç piyasaya sürülen ve pastanın büyük dilimini XBox360"a kaptıran PS3"de HD DVD"nin peşi ile gidecekmiş.
10. Digg"i Friendsterin akibeti bekliyormuş. Friendster bir zamanların gözdesi arkadaşlık sitesiydi. Birçok teklife rağmen sağlam bir çatı altına girmeyi kabul etmedi ve bugün arkadaşsız kaldı. Digg de bir ara kendisine alıcı arıyor gibiydi, ama istedikleri en az 150 milyon dolar teklifini bulamayınca vazgeçtiler. Geçenlerde yatırımcılardan 8.5 milyon dolar para aldılar, işin kötü tarafı Digg"in gelirleri masraflarını kapatmaya bile yetmiyormuş. Bana sorsalar Kevin Rose Digg"i 120 milyon veren olsa direk satsın.
11. Greenlanda adası (kelime anlamı "yeşil alan") gerçekten de yeşil olacakmış, küresel ısınma sağolsun.
12. Google sonunda federallerin baskısına dayanamayıp arama veritabananını güvenlik güçlerine açacakmış.
13. Amerikan kongresi tüm internet sağlayıcılarının bilgileri en az üç senelik kaydetmelerini isteyecekmiş. Web adresleri, email ve başka bir çok özel bilgi ISPler tarafından tutulacakmış.
(aman meclis veya türk telekom benzer bir girişimde bulunmasın:)
14. New York Times ücretli olan veritabanını bedava yapacakmış, ingilizce bilenleri sevindirecek bir şey.
15. MySpace düşüşe geçecekmiş. 2006"ya damgasını vuran çok az siteden biri olan myspace"ın kullanıcıları kendilerine daha çok hitap eden niş arkadaşlık sitelerine taşınacaklarmış. Ayrıca bir çok arkadaşlık sitesindeki hesapları bir sayfadan kontrol etme olanağını sunan siteler patlama gösterecekmiş. Geçenlerde Gmail"e eklenen bir çok e-posta adresini gmail"den kontrol etme özelliği gibi.