Hoşçakal Performancing


Blogcular firefox tarayıcısının içinden blog yazma işini kolaylaştıran performancing firefox eklentisini duymuştur. Perforcing bu eklentinin başarısından sonra blog işine daha ciddi girerek bloglar için istatistik aracı olan metrics ondan sonra da blog sahibi kişilere bloglarından para kazanma fırsatını verecek partners programını duyurmuştu. Dün blogculara çeşitli ürün ve hizmetleri inceleme karşılığında para ödeyen(ve bu parayı o ürün ve hizmet sahibi firmalardan alan) PayPerPost performancingin bir kısmını satın aldığını açıkladı. PayPerPost"u performancing araçları değil onun 28 bin blogcudan oluşan komunitesi ilgilendiriyor ve payperpost sadece o kısmını satın almış. Performancing blogcu araçlarının ise farklı isim altında yollarına devam edeceği bekleniyor.
Blogging piyasası gittikçe ilgi çekici bir hal alıyor, umarım payperpost iyi bir iş çıkarır ve blogcuları sevindirir.

Güncelleme:
PayPerPost"un performancingi alması haklı olarak bazı blogcuları rahatsız etmiş. Performancing metrics o hizmeti kullanan bir çok kişinin blogu hakkında çok detaylı bilgilere sahip ve bu bilgiler payperpost"un eline geçtiği zaman payperpost bunları erişe bilecek. Burda anormak birşey yok ama bu zamana kadar payperpost"un iş modeli ben dahil olamak üzere bazı kişiler tarafında pek de sevilmemişti. Şimdi ise o kişiler payperpost"un eline bu bilgilerin geçmesine iyimser bakmıyor.

İkinci güncelleme: Performancing plugin"in ismi değiştirilerek ScribeFire oldu ve Mozilla"nın sitesinde ayrıca indirile bilir durumda.