Windows Live TV geliyor

Ekimde Microsoft"un Windows Live için Project Nemo isimli bir Media Center uygulamasını geliştridiğini duymuştuk. Ve şimdi bu uygulamanın ideas.live.com"da yayımlandığını göre biliyoruz (eğer ABD"ye katılı bir live hesabınız yoksa malesef sayfa açılmıyor).

Windows Live for TV-Orbit Windows Media Center"a ek bir program olup, LiveSpace, LiveMessenger ve LiveCall gibi hizmetleri üç boyutlu bir şekilde kullanıcılara sunuyor. Microsoft XBox360 ve Media Center gibi ürünlerle evletde daha çok yer edinmeye çalışıyor ve Orbits da o stratejinin web ayağı olsa gerek. Windows Live for TV"yi özetlersek

>Milyonlarca Live Space ve Galerileri zengin 3 boyutlu grafik arayüzle gezine biliyorsunuz.>Gerçek zamanlı metin ve sesli göreşmelere yapabiliyorsunuz.
>Verizon Web Calling kullanarak uygun tarifelerle uluslararası ve yerli cep/sabit telefon görüşmeler yapa biliyorsunuz.>Fare, Klavye hatta televizyon kumandası ile kolay navigasyon.
>Bilgisayarlar arasında kolayca ücretsiz aramalar yapa biliyorsunuz.

Microsoftun en son teknolojilerinden olan WPF(windows presentation foundation) ve .Net3.0 ile geliştirilen Windows Live for TV şu an sadece Vista home premium ve ultimate"lerde ve sadece internet explorer 7"de çalışıyor. Videosunu izlemek isterseniz:



Detayları ve gelişmeleri takip etmek için Orbit"in space"inden takip edebilirisiniz.