iPhone, başka söze gerek yok.

Evet, Apple çoktan beklenen bombasını patlattı ve sanırım çok sağlam bir bomba bu, öyle bir bomba ki nerdeyse alakasız gözüktüğü mobil piyasayı yerinden oynatacak bir bomba bu.

iPhone burada (sessizlik rica edebilir miyim).

Her senenin başında gerçekleşen, Amerikanın, belke de dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından olan MacWorld(San Francisco) ve CES(Las Vegas) bu sene de dünyanın dikkatini üzerilerine çekti.

CES ve MacWorld, her iki fuarı özetleyen detaylı yazıları buraya yazacağım ama şu an bu iki fuardan en önemli gelişme olan, çoktandır beklenen (ilk dedikodular 2002'de çıkmıştı) iPhone hakkında konuşmak istiyorum. Apple Computer Incorporated'ın, pardon, artık Apple Incorporated'ın (telefon işine -televizyon işine de- girdiğini açıklayan Apple artık ismindeki "computer" kelimesini düşürdü) cep telefonu çıkarması çoktandır bekleniyordu ve 2006 senesi boyunca nerdeyse her ay yeniden canlanan 'iPhone çıktı çıkacak' haberlerinden bıktığımız oldu (bazı bloglarda 9345394539539 nolu iPhone dedikodusu gibi espir vardı etrafta) hatta Apple bilgileri çok saklı tuttuğundan ve iPhone'u her kes farklı hayal ettiği için iPhone konseptleri blogu bile çıktı (kurucusu türk sanırım). Bazıları iPod'a benzetti, bazıları ise Motorola RAZR'e ama 2007'ye girer girmez Apple kimsenin tahmin bile edemiyeceği o telefonu milyonlarca gözün önüne serdi.

Telefona iPod ve Smartphone bir arada diye biliriz. Smartphone'lardan en büyük farkı somut bir tuş takımına sahip olmaması ve nerdeyse telefonun tamamını kaplayan dokumatik ekrana sahip olması. Smartphone'lardan diğer önemli farkı şu an piyasada olan tüm smartphone'lardan daha smart olması:) İster işletim sistemi, ister üzerinde gelen Yahoo Mail ve Google Maps, Safari web tarayıcısı gibi uygulamar olsun, isterse de desteklediği WiFi, Bluetooth2.0,EDGE, POP, IMAP gibi gelişmiş teknolojiler bu telefonun piyasada çok sağlam yer edineceğini işaret ediyor. Fazla uzatmadan telefonun özelliklerinden bahsedip fotoğraflara geçeceğiz.

Fiziksel özellikler:
-Boyut: 11.5 x 6.1 x 1.16 cm. Samsung Ultra Edition;) Ağırlığı 135 gram.
-Ekran: 3.5 inç olup 320x480 160 ppi çözünürlüğene sahip dokumatik ekran.
-2 Megepixel kamera.

Yazılım özellikleri:
-İşletim sistemi: OS X,
-Tarayıcı: Safari, web sayfalarını olduğu gibi gösteriyor. Fakir WAP'a son:)
-Yüklü gelen uygulamalar: Yahoo Mail, Google Maps,
-Ayrıca: Zengin HTML, POP ve İMAP desteği, iTunes ile senkranizasyon.
-Sadece Mac değil PC'ler ile de uyumlu olup senkranize ola biliyor.
-SMS, MMS, Sesli Mesaj, Resim, Takvim ve başka smartphone uygulamaları.
-Bellek: 4GB ve 8GB, bu kadar bellekle iPod'u özlettirmez bu:)

Bağlantı:
-İnternet: WiFi, EDGE, (3G desteği yok diyor engadget),
-GSM: 850, 900, 1800, 1900 MHz,
-Bluetooth 2.0,

Fazla uzatmayacağımı söylemiştim, işte resimler: